Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Eseménynapló 2019/2020

MUZSIKÁS PÉTER HANGSZERBEMUTATÓJA

2019. november 26-án nagy élményben volt részük a Belvárosi Óvodába járó gyermekeknek.
Muzsikás Péter zenei ismeretgazdagító mûsorán vehettek részt.
Számos olyan hangszert szólaltatott meg, amivel a mindennapokban nem találkoznak a gyermeke, pl. szoprán és alt furulya, fuvola, cselló, hegedû, gitár, csengettyû, stb.
Új és ismert dalokat is elõadott, amire rengeteget mozogtak, táncoltak a lányok és fiúk, miközben hallás és ritmusfejlesztõ játékok sorát játszották.
Reméljük, máskor is ellátogat hozzánk Muzsikás Péter!
MIKULÁSVONAT
2019.12.02.

Óvodásaink idén is ellátogattak a lillafüredi Mesebirodalomba. A gyerekek biztonságát és kényelmét szem elõtt tartva külön busszal utaztunk a kisvonat végállomásig. Két kedves krampuszunk, már a vonatra szállás pillanatától igyekezett tréfáikkal jóhangulatot teremteni. Az utazást még kedvesebbé varázsolta  a Mikuláshoz szóló dalok éneklése. A mesebirodalomban ismét sok új mesehõssel találkozhattunk, Apró láb, Toy sztori és Hófehérke hõseivel.  Az interaktív elõadásnak köszönhetõen segíthettük a szereplõket feladataik elvégzésében. Segítségünknek köszönhetõen elérkeztünk a Mikulásházig, ahol a varázsszó kimondásával nyílt ki Mikulás kincsesládikája. A gyerekek nagy örömmel vették át csomagjaikat a kedves Mikulástól. A varázs kapun áthaladva, a harangot megkongatva búcsúztunk el a mesebirodalomtól. Szép élményekkel gazdagodva tértünk vissza az óvodába.
ITT JÁRT A MIKULÁS!
2019.12.05.

A mi hatalmas óvodánkba minden évben ellátogat a Mikulás, a krampuszaival együtt, hogy meglátogassa a jó gyermekeinket.
A délelõtt folyamán aprócska csengõjét csengetve tér be hozzánk, a krampuszai pedig hozzák a nehéz zsákját, amiben a csomagok lapulnak. Mivel 8 csoport van az ovinkban, kell is a nagyszakállúnak a lelkes segítség. A gyerkõcök kicsit megijedve, megszeppenve, de ugyanakkor hatalmas örömmel fogadják az üreg Mikulást.
A csoportszobában fogadjuk, az Óvónénik segítenek neki leülni, mert hát nagyon elfárad ám a hosszú út során. A kis lurkók pedig szépen körbe ülik. A télapóbácsi elmeséli, hogy milyen messzirõl jött a rénszarvasok által húzott szánkóján. A gyermekek ámulva hallgatják a kis történetet. Majd minden óvodás elmond egy aprócska versikét, mondókát, és közösen éneklünk Mikulás dalokat az õsszakállúnak. Voltak olyan ügyes óvodások is, akik saját készítésû rajzzal kedveskedtek neki. Aminek a Télapó nagyon örült…
Majd szép sorban kiosztotta a csomagokat. Nálunk csak jó gyermekek voltak idén, mert virgácsot senki nem kapott. A végén minden gyerkõc megígérte, hogy a következõ Mikulás ünnepségig nagyon jó és szófogadó gyermek lesz, és Mikulás dalocskáinkkal elköszöntünk tõle.
Hatalmas szeretettel várjuk a következõ december 6-át….
BÁBSZÍNHÁZ
2020.01.17.
FARSANG A CSIR-BIRI EGYÜTTESSEL
2020.02.14.